top of page

Onko yrityksesi tietoturva kunnossa?


Yrityksiin kohdistuvan tietoverkkorikollisuuden uhka on korkea. Tämän vuoksi on suuri riski joutua hyökkäyksien kohteeksi, joilla voi olla huomattavia taloudellisia ja liiketoiminnallisia haittavaikutuksia. Huomioidaanko teillä tietoturva liiketoiminnassa? Tässä kerromme viidestä osa-alueesta, jotka organisaatiosi on otettava huomioon tietoturvan varmistamiseksi.


Ellei IT-asiantuntijuus ole ydinliiketoimintaanne, voi olla haastavaa varmistaa korkea turvallisuustaso ja ottaa käyttöön vaatimustenmukaisuusprosesseja, joissa käsitellään mahdollisia IT-riskejä. Tässä on 5 vinkin tarkistuslista, josta saat nopean yleiskuvan, mistä kannattaa aloittaa.


Tietoturvan tarkistuslista

  1. Analysoi riskit ja suojaustarpeet Ensimmäinen askel on kartoittaa ja tunnistaa IT-ympäristöön, tietoihin ja muihin asioihin kohdistuvat uhat ja suojaustarpeet. Onko yrityksellänne tieto organisaationne nykyisestä tietoturvatasosta?

  2. Turvallisuusstrategia Onko tietoturva huomioitu organisaatiossasi? Jos organisaatiollasi ei ole tietoturvastrategiaa, on aika luoda sellainen, tai tarkistaa nykyinen strategia.

  3. Prosessit, prosessit, prosessit Onko sinulla tietoturvaprosesseja, joiden avulla kaikkien organisaatiossasi työskentelevien on helppo ymmärtää, mitä pitää tehdä, milloin ja miksi? Oikeiden prosessien toteuttaminen mahdollistaa sen, että organisaatiosi voi jatkaa ydintoimintojaan verkkohyökkäyksen aikana.

  4. Kenellä on pääsy minnekin Kenellä on pääsy organisaatiossasi, ja mihin? Sinun on varmistettava, että vain määrätyillä henkilöillä on pääsy määrättyihin tietoihin. Tämän voit tehdä käyttöoikeuksien hallinnalla sekä huolehtimalla salauksesta ja mobiililaitteiden valvonnasta.

  5. Työntekijöiden koulutus Tietävätkö kaikki organisaatiossa tietoturvasta? Ovatko työntekijät tietoisia turvallisesta tietojenkäsittelystä ja siitä, mitä toimia on toteutettava vaatimustenmukaisuuden varmistamiseksi? Tämä on tärkeä osa tietoturvan varmistamista, ja se voidaan toteuttaa oikeanlaisella viestinnällä.

Hanki apua tietoturvan varmistamiseksi


Asiantuntijamme voivat auttaa sinua analysoimaan yrityksesi tietoturvatasoa ja tarkastelemaan, mitkä järjestelmät voivat tukea tietoturva- ja vaatimustenmukaisuustarpeitasi tulevaisuudessa.


Toisin sanoen voimme auttaa sinua määrittelemään ja toteuttamaan räätälöidyn turvallisuusstrategian. Ymmärrämme liiketoimintasi tarpeet ja autamme sinua, tiimiäsi ja asiakkaitasi suojaavien turvallisuus- ja vaatimustenmukaisuusvaatimusten täyttämisessä.


Lue lisää aiheeseen liittyvistä asioista,


Comments


bottom of page